Kendini gerçekleştiren Diyanet Nirvana'ya ulaşmalı
Diyanet İşleri Başkanlığının kendini yenilemesine katkı saylayacak "Diyanet Tv ve Radyo"..
Diyanet İşleri Başkanlığının kendini yenilemesine katkı saylayacak "Diyanet Tv ve Radyo"..
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, "Son yıllarda Diyanetimiz’in Medya alanında bir girişimi var. Diyanet Radyo ve Diyanet Televizyonu kurulmuş vaziyette. Bu alanın da gerekleri var. Medya alanında güçlü olabilmemiz ve kendimizi daha iyi ifade edebilmeniz yabancı dillerde, bölge dillerinde yayın yapabilen birkaç radyo ve televizyon kanalına sahip olmamız gerekir. Bunun için de aynı zamanda iletişim, sanat, yayın, sinema, güzel sanatlar ve daha pek çok alanda da yetişmiş kadromuzun ve onu destekleyen bir endüstrinin olması gerekir.
Mesela bugünlerde en çok konuştuğumuz konulardan birisi bir medya ve sanat merkezinin nasıl realize edilebileceği konusudur. Şimdi bunu tartışıyor ve konuşuyoruz. Geçtiğimiz yıl biliyorsunuz, “İslam ve Sanat” kongresi yaptık; çok güzel öneriler de ortaya çıktı" " dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar;

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar;
"Yeni yüzyıl iletişim imkânlarının baş döndürücü bir şekilde artmasıyla birlikte iletişim alanında büyük bir rekabeti ortaya çıkarmıştır. Bu rekabetin içerisine girebilmek ve başarılı olabilmek için gerekli olan enstrümanlar ve şartlar neyse bunları tamamlamakla yükümlüyüz. Öte yandan yeni yüzyılda en önemli alanlardan birisi de bilgi yönetimidir. Bilginin yönetilmesi çok önemli; mesela bugüne kadar pek dikkatimizi çekmiyordu ama bugün artık bilgiye sahip olmak değil; bilgiyi yönetmek, temel bir mesele hâline gelmiştir. Yani bilgiyi üretmek, bilgi siyasetini belirlemek, bilgi kompartımanları arasındaki koordinasyon ve eşgüdümü sağlamak ve bu alana yatırım yapmak kurumsal bir zorunluluktur. Bilgi derken, Diyanet’in hizmetlerinde hangi tür bilgilere ihtiyacımız varsa, dinî alandaki bilgilerin planlanması, programlanması, üretilmesi ve koordine edilmesi, yönetilmesi, yayılması, neşredilmesi ve geri dönüşlerinin alınmasını bir bilgi yönetimini gerekli kılıyor. Ama maalesef bu alanda çok büyük bir boşluk var ve bizim bilgi yönetimi ile ilgili bir mekanizmamız yok. 21. yüzyılda bunu yapmak zorundayız. Eğer bunu yapmazsak gelecekteki hizmetleri karşılayamayız. Onun için Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde bir bilgi yönetim merkezi oluşturmaya çalışıyoruz.
Yeni Diyanet’in kendisini geleceğe taşıyabilmesi için yapması gereken önemli alanlardan birisi de finans yönetimidir. Finans konusu, bilginin yönetimi konusu, iletişim alanındaki açılım, aynı zamanda yapısal ve kurumsal olarak iletişim alanında radikal bir yenilenme ve dönüşüm gerekiyor. Türkiye, önümüzdeki süreçte, kendi gelişmişlik düzeyine paralel olarak Diyanet İşleri Başkanlığının da bu anlamda kendini yenilemesine katkı sağlayacaktır. Anayasal ve yasal düzeyde hangi tür açılımlar gerekiyorsa bunlar mutlaka yapılacaktır" dedi.
Son Güncelleme: 27.03.2016 13:54
Budist Asanga'ya göre nirvana, öte-âleme ait bir ödül olmayıp insanların ruhsal gelişim sonucunda yeryüzünde erişebilecekleri bir haldir; bu, saf bilinçlilik hâlidir. Eski Türklere ait ilahilerde "nirvanaya doğmak" ve "nirvanaya ulaşmakta" da kastedilen budur.
çok yanlış bir kelime seçilmiş nirvana sırf deeğişik farklı olsun diye bu kelime kulanılması hoş olmamış daha güzel islami bir kelime kullansa daha yakışık alırdı
BENCE DE NİRVANAYI BİLELİM AMA NİRVANAYA ULAŞALIM DEMEK KÜLTÜRÜMÜZLE VE KİMLİĞİMİZLE ÖRTÜŞMEZ
yazık ki hala kelimelere takılıyor ve esas içeriği görmekten aciz kalıyoruz. Yıllardır dedelerimizin gevur icadı diye uzak durduğu iletişim araçları sayesinde bugün bu satırları yazabiliyorsunuz. Lütfen haticeye değil neticeye bakalım
Hem de diyanetin haber kanalı böyle ilahi olmayan, insanların uydurduğu bir yolun kelimesini nasıl kullanır Allah aşkına. Bunu başka bir kurum yapsa, kendince haklı olabilir diyeceğim. Sizi bu haber başlıklarında seçtiğiniz; kültürümüzle, İslâmla bağdaşmayan kelimelerden dolayı asla affetmeyeceğim!!!
nirvanaya ulaşacağına allah rızasına ,ihsana ulaşın ,,,,
artıkın din hizmetleride özelleşmeli
Ben bir Diyanet personeli olarak açıp DTV izleyeyim diyemiyorum. ne zaman açsam enteresan, afaki, fındık kabuğunu doldurmayan konular. Halka hitap eden belki de tek bir proğram var 'Diyanete Sorun' gerisi, iş olsun.