WhatsApp’ın Facebook ile Veri Paylaşması Nasıl Önlenir?

Peki hangi bilgileriniz paylaşılacak?

WhatsApp‘ta paylaştığınız hiçbir şey, telefon numaranız, mesajlarınız, fotoğraflarınız ve hesap bilginiz dahil olmak üzere Facebook‘ta veya herhangi bir diğer uygulamamızda başkalarının görmesi için paylaşılmayacak.

Ancak WhatsApp üzerindeki bu bilgileriniz Facebook‘un veritabanında bulunacak. Reklam amaçlı bir yenilik duyurulduğunda Facebook kitlesel reklam için bu bilgilerden faydalanabilir, Facebook‘da daha fazla arkadaş önerilerinde kullanılabilir.


Android için WhatsApp bilgi paylaşımını iptal etme

Eğer ilk uyarı geldiğinde olumlu işaretlemiş olsanız dahi bunu WhatsApp Ayarlar bölümünden kapatabiliyorsunuz. Android cihazınızda Whatsapp uygulaması içinden Ayarlar > Hesap menüsüne girmeniz gerekiyor.

Bu bölümde en altta yer alan “Hesap bilgilerimi paylaş” seçeneğindeki işareti kaldırmanız gerekiyor. Bu seçenek görünmüyorsa henüz size bu bilgi paylaşım bildirimi gelmemiş demektir veya zaten kapatmışsınızdır.

Bu seçeneği işaretini kadırdığınızda artık Facebook deneyiminizi geliştirmek için bilgilerinizin kullanılmayacağını ve paylaşma seçeneği işaretlenirse bu ayarın tekrar yapılamayacağı ile ilgili uyarı mesajı gelecek. Uyarı mesajına “Paylaşma” dediğiniz takdirde bilgilerini paylaşmıyor olacaksınız.



iPhone için WhatsApp bilgi paylaşımını iptal etme

iPhone cihazlar için de benzer şekilde Ayarlar bölümünden bu seçenek değiştirilebiliyor.

WhatsApp uygulaması içinde Ayarlar > Hesap bölümüne gittiğinizde karşınıza en altta “Hesap bilgilerini paylaş” seçeneğini göreceksiniz.


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.